Verhuur Gerust

Wil je niet langer veel tijd en energie steken in het beheer van je huurwoning? Verhuur je woning dan aan ons sociaal verhuurkantoor. Wij bieden je tal van andere voordelen:

Naast de voordelen biedt verhuur via een Sociaal Verhuurkantoor ook gunstarieven en tal van premies. Meer info hierover vind je op onze Premies pagina
 

 1. Huurgarantie

Je moet je niet langer zorgen maken of je huurder wel maandelijks correct betaalt. Ook moet je geen nieuwe huurder zoeken als die vroeger dan voorzien je woning verlaat. We garanderen je maandelijkse huurinkomsten voor de volledige periode van het huurcontract. 
 

 1. Onderhoud van de woning

Wij zijn jouw huurder en zorgen ervoor dat je de woning aan het einde van het contract in de oorspronkelijke staat terugkrijgt, behalve de normale slijtage. Voor kleine herstellingen hebben wij onze eigen klusjesman in dienst die onze huurders verder helpt. 
 

 1. Professionele partner

Je werkt samen met een professionele partner die veel ervaring heeft met het huren en verhuren van woningen. We nemen het beheer van jouw woning over en volgen alle administratieve taken op (opmaken huurcontract, registratie, opmaken plaatsbeschrijving, …)
 

 1. Gunstige regeling in de personenbelasting    

Als een woning wordt onderverhuurd, betaalt de eigenaar belastingen op zijn werkelijke huurinkomsten. Verhuur je aan een SVK (dat op zijn beurt onderverhuurt), dan is dat niet het geval. Je geniet dezelfde fiscaal gunstige regeling alsof je rechtstreeks zou verhuren aan een particuliere huurder: je wordt belast op het kadastraal inkomen van de woning. 
 

 1. Verlaagd tarief op de onroerende voorheffing                                                                                                      

Als je aan ons verhuurt, kom je in aanmerking voor een verlaagd tarief op de onroerende voorheffing – ook grondlasten genoemd. Het tarief verlaagt van 3,97% naar 2,4%. Voorwaarde is wel dat je ons SVK jouw aanslagbiljet onroerende voorheffing bezorgt, zodat wij de nodige gegevens kunnen registreren bij de Vlaamse Belastingdienst. 
 

 1. Geen risico op leegstand(sheffing)

Tijdens de looptijd van het huurcontract zorgen wij ervoor dat de woning verhuurd is. Als een huurder de woning verlaat, zoeken we meteen een nieuwe huurder. Hierdoor vermijden we lange leegstand en de bijbehorende leegstandsheffing.     
 

 1. Geen gerechtelijke procedures

We zijn jouw huurder en dus ook verantwoordelijk voor alle huurdersverplichtingen. Je hebt geen rechtstreeks contact met de onderhuurder, waardoor je ook geen risico hebt op lange gerechtelijke procedures. Dit risico ligt volledig bij ons.
 

 1. Doorbetalingsgarantie

Je kan een aanvraag indienen bij de VMSW voor de doorbetaling van de huurprijs of huurschade als het SVK deze niet betaalde.
 

 1. Premies en gunsttarieven 

Bij verhuur aan een Sociaal Verhuurkantoor heb je in bepaalde situaties recht op een gunsttarief of bijkomende premies. Meer informatie hierover vind je kan je hier terug vinden (Premies)
 

 1. Behoud zorgbudget

65-plussers met beperkt inkomen en gezondheidsproblemen kunnen in aanmerking komen voor een extra premie, het Zorgbudget voor ouderen met zorgnood. Ouderen die naar een woonzorgcentrum gaan, verkopen vaak hun woning. Door de verkoop wijzigt hun inkomen en hierdoor kunnen ze hun Zorgbudget verliezen. Op jaarbasis kan dit een behoorlijke impact hebben, aangezien de premie kan oplopen tot 7275,63 euro per jaar. 

Bij verhuur van hun woning aan een Sociaal Verhuurkantoor, blijft het Zorgbudget behouden en is er een inkomensgarantie van de maandelijkse huur. 


Wij vragen: 

 • Een eerlijke huurprijs voor jouw woning. 
  • SVK vraagt geen commissieloon, maar wel een redelijke huurprijs (lager dan de marktprijs)
 • De woning voldoet aan de minimale kwaliteitsvereisten van de Vlaamse Wooncode en de bijkomende kwaliteits- en comfortvereisten die ons SVK hanteert.
 • Je verhuurt minimaal 9 jaar aan ons verhuurkantoor. 
 • Je woning ligt in ons werkingsgebied: Berlaar, Bonheiden, Duffel, Heist-op-den-Berg, Putte, Sint-Katelijne-Waver en al hun deelgemeenten.